Kjente håndballspillere i Norge

De får kanskje ikke den samme mediedekningen som fotballspillere, men når vi snakker om sportslig nivå har vi likevel flere av verdens aller beste håndballspillere i Norge. Selv om håndball tradisjonelt har vært mer en kvinnesport i Norge, har vi de siste tiårene sett at norsk herrehåndball har vokst til å bli en gjeldende styrke internasjonalt, med håndballspillere som har hevet seg på det aller høyeste nivå. Jeg tenkte å nevne tre håndballspillere som jeg synes fortjener å bli trekt frem som eksempel på gode norske håndballspillere.

Som kaptein på Moldes topphåndball-lag har 18 år gamle Anniken Obiadli gjort seg bemerket som en av Norges mest spennende håndballspillere, på tross av sin unge alder. Da hun var 16, spilte Molde i andredivisjon, og Obiadli har vært en vesentlig ingrediens i at Molde nå spiller i den øverste divisjonen. Hun fikk sin debut på landslaget i April i år, og landslagstrener Thorir Hergeirsson mener at hun kan bli en av verdens beste håndballspillere gjennom tidene. Vel, ungdom har alltid potensiale, og vi skal kanskje være forsiktige med å skryte alt for tidlig, men det er godt å se at Norsk håndball har en fremtid.

Håndballspillere fra Norge er blant verdens beste

Verdens beste håndballspillere

Når vi snakker om kjente håndballspillere i Norge, er det vanskelig å glemme Heidi Løke, som i flere år har blitt stemt frem som verdens beste håndballspiller. Norsk kvinnehåndball har jo alltid hatt svært sterke profiler, og vi håper at Løke ikke legger skoene på hylla med det aller første, selv om det ser ut som vi har gode spillere som vi håper kan erstatte hennes ekstreme ferdigheter.

Vi må selvfølgelig nevne vår egen Rasmus Carlsen, som ble toppscorer i Grundigligaen forrige sesong, og som vi derfor mener er Norges beste håndballspiller i herreklassen. Måtte du score enda flere denne sesongen, slik at Halden Topphåndball får det seriegullet de fortjener.